Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ







Όταν μιλάμε στα παιδιά μας για τον Χριστό και θέλουμε να εξηγήσουμε την έννοια του "ποιμένα" - το πώς ο Χριστός ψάχνει για τις χαμένες ψυχές και δεν σταματά μέχρι να τις βρει και να τις φέρει κοντά Του, όπως ο καλός βοσκός ψάχνει τα χαμένα προβατάκια μέχρι να τα βρει και να τα γυρίσει πίσω στην στάνη τους - τα παιδάκια ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με τα μικρά προβατάκια.


Μπορούμε να δόσουμε διέξοδο στον ενθουσιασμό αυτό και την φαντασία τους, με την πολύ απλή όσο και αφάνταστα γλυκειά και πρωτότυπη χειροτεχνία: Ένα προβατάκι με χαρτόνι, μανταλάκια και το κεφαλάκι από τις μπατονέτες.

Τα παιδάκια μπορούν να κόψουν το χαρτόνι για το σώμα και το κεφάλι, σχεδιάζοντας το κεφάλι με το μολύβι και βάζοντας στο χαρτόνι ένα πώμα από αναψυκτικό λίτρου. Αναλόγως τα βοηθάμε να σχεδιάσουν το σώμα σε αναλογία 2 και μισή φορές το μήκος του κεφαλιού.

Εμείς κόβουμε τις μπατονέτες και κολλάμε με σιλικόνη τα πόδια στο χαρτόνι. Τα παιδιά κολλάνε τις μπατονέτες.

Την ιδέα αυτή την πήρα από το ιστολόγιο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, που δίνει εδώ λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του.



http://www.design-district.gr


Θα ενθουσιαστούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που θα το δουν.


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ, ΑΥΓΑ, ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ





Συμπλήρωσα αυτή την ανάρτηση με επιπλέον ιδέες για καλλιτεχνικές δημιουργίες με τα αυγά. Φυσικά, δεν υπάρχει σπίτι όπου θα λείπουν τα κόκκινα αυγά. Όμως και τα χρώματα εμπνέουν για πάμπολλες δημιουργίες και πασχαλινές διακοσμητικές ενασχολήσεις που μένουν και μετά το Πάσχα για όσο κρατήσει. Μακάρι να μπορούσα να συμπεριλάβω όλα όσα είδα στα διάφορα ιστολόγια. Πάρτε ιδέες!

ΠΩΣ Θ' ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;





Ποιος κρατάει στα χέρια του τα όνειρά μας;

Ποιος βλέπει στα βάθη της καρδιάς μας;

Ποιος συνοδεύει την ζωή μας και καθοδηγεί τα βήματά μας;



Ένα προσευχητάρι-"ονειροπαγίδα" που θα "παγιδέψει" τις προσευχές και τα όνειρά μας και θα τα στείλει απ' ευθείας στον ουρανό.

Φτιαγμένη από τα χέρια των παιδιών με υλικά που τα διασκεδάζουν αλλά και τα εμπνέουν.

Ευκαιρία για μια κατασκευή από παιδιά, γονείς, νονούς, σχολεία, κατηχητικά αλλά και συνεργασία παιδιών και γονέων.



Μικροί - μεγάλοι καθημερινά αφιερώνουμε χρόνο από τη ζωή μας, για να μιλήσουμε στον Χριστό, που κρατάει τα όνειρα της ζωής μας στα χέρια Του. Κάθε "αχ!" που κάνουμε Εκείνος το ακούει. Είναι ωραίο να φτιάξουν κάτι τα παιδιά με τα χέρια τους για να προσεύχονται σ' Αυτόν. Όταν τα ίδια έχουν δημιουργήσει κάτι, το χρησιμοποιούν με ευχαρίστηση.
Την χειροτεχνία αυτή την σκέφθηκα πρόσφατα όταν, σε μια στιγμή αναπόλησης της ζωής μου, αντιλήφθηκα ότι ο Θεός είχε πραγματοποιήσει τα περισσότερα όνειρά μου. Ό,τι ευχόμουν, φανταζόμουν, επιθυμούσα και σκεφτόμουν από μικρή, στην διάρκεια των χρόνων γίνονταν σταδιακά πραγματικότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις